24 1/2 Center Street Rutland, Vermont
 
802.775.3168 Fax  802.775.6085

Home About Us Portfolio Contact
  
<< Back Click on an image to enlarge
Click to enlarge The Wagner Cottage was a new construction project that replaced the family's existing camp with a larger, energy efficient building. Two screened porches and an open deck focus on the nearby lake. A tower provides an overlook of the property and provides better views of the surrounding mountains and lake.
 
Click to enlarge The new cottage is more functional for the family but retained some of the original characteristics that the family enjoyed. The gable end that is visible while approaching the building may not have an effect on an unknowing visitor but reminisces the original camp. This simple connection evokes the family's fond memories of their time spent at the previous building. Construction is timber frame with composite, insulated panel roof and wall skins. Interior finishes include clear, fir strip flooring as well as soapstone flooring. Stone from the old fireplace was reused in a form reminiscent of the original fireplace.
 
Click to enlarge The original camp was a sentimental favorite with the family. However, it was beyond repair and no longer suited the needs of the family.
<< Back

All images on this site are the property of NBF Architects P.C., any duplication,  reproduction, or use without the express written consent of NBF Architects P.C.is prohibited. Any unauthorized use of any images on this site is in direct violation of copyright laws and will be prosecuted.

This site is Copyright 2004 NBF Architects P.C. All Rights Reserved.